CRIT DE PEDRA (Scream of Stone) - Divendres 22 de març de 2013

DIVENDRES 22 DE MARÇ. 21 Hores Local Polivalent Can Font . Urb. Mas Rufí.   BORGONYÀ – CORNELLÀ DEL TERRI


Crit de Pedra 
(Scream of Stone)


Alemanya 1991.
101’

Director: Werner Herzog
Actors: Vittorio Mezzogiorno, Stefan Glowacz, Donald Sutherland, Mathilda May.


El més gran dels alpinistes: Reinhold Messner, va proporcionar l’argument de CRIT DE PEDRA a Werner Herzog, un director que ha sabut plantejar com ningú la contradicció de l’home enfront de la natura.

Situat en el majestuós entorn patagònic del Cerro Torre, el film reflexa alguns dels  fets  de la polèmica primera ascensió de Maestri i Egger, juntament amb la visió de les noves generacions sobre la filosofia de l’escalada, un ideari en el qual Messner sempre ha estat capdavanter en l’acció i en l’esperit.

En la immensitat de la pampa i front de les parets del Cerro Torre es planteja el repte entre el veterà Roccia (V. Mezzogiorno) i Martin, interpretat per un jove i estètic Stefan Glowacz, una rivalitat que s’estén a l’àmbit sentimental a causa de Mathilda May. La presència d’un inquietant i desconegut alpinista aportarà incertesa i dubtes als protagonistes i els interessos mediàtics acabaran per afegir noves complicacions a la trama.

CRIT DE PEDRA s’ha convertit en poc temps en un gran clàssic de la filmografia de muntanya per la sensibilitat i respecte amb que Herzog tracta la temàtica del film i molt especialment per la grandiositat de les seves imatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada