LA MUNTANYA DE LES TEMPESTES (MOUNTAIN OF STORMS) - Dijous 18 d'abril de 2013



LA MUNTANYA DE LES TEMPESTES (MOUNTAIN OF STORMS)
Director: Lito Tejada Flores.
USA. 1972
50’


Local Polivalent Can Font. Urbanització Mas Rufí.
BORGONYÀ. MUNICIPI DE CORNELLÀ DEL TERRI. 


L’any 1968 els escaladors  Yvon Chouinard, Douglas Tompkins, Dick Dorworth, Lito Tejada Flores i Chris Jones van iniciar un llarg viatge des de Califòrnia fins a la Patagònia. L’objectiu final d’aquesta llarga ruta era l’escalada del cim del Fitz Roy (3.375 m) per una nova via.

Una vella furgoneta, planxes de surf i esquis van ser els elements que els van acompanyar fins a sota els pendents del Fitz Roy. L’esperit decidit dels protagonistes els va portar a una emotiva aventura que va refermar la seva amistat i que va canviar per sempre la vida de tots ells.

Filmada magistralment en 16 mm per Lito Tejada Flores, amb un magnífic muntatge de les imatges i amb una banda sonora d’excepció, MOUNTAIN OF STORMS és una obra fonamental de la cinematografia de muntanya per la qual el temps no ha passat i que ens arriba amb tota la seva frescor i vigència.

MOUNTAIN OF STORMS va inspirar el film 180º SOUTH.

Yvon Chouinard va ser el creador de les firmes BLACK DIAMOND EQUIPEMENT i PATAGONIA. Douglas Tompkins va crear la marca NORTH FACE i s’ha implicat activament en la conservació del medi patagònic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada