MOUNT ST. ELIAS - DIJOUS 16 de MAIG 2013


DIJOUS 16 de MAIG 2013.   21 HORES.
Local Polivalent Can Font. Urbanització Mas Rufí.
BORGONYÀ. MUNICIPI DE CORNELLÀ DEL TERRI. 


MOUNT ST. ELIAS
Àustria. 2009
104’
Director: Gerald Salmina.


 Algunes de les muntanyes més espectaculars del món es troben a Alaska i entre aquestes les més impactants són les Wrangle-St.Elias, absolutament solitàries i aïllades de la civilització, exposades a les intenses tempestes oceàniques.

Axel Naglich, alpinista i esquiador extrem, juntament  amb el seu equip d’experts escaladors, intentarà l’ascensió del Mount St. Elias de 5.488 m i el seu primer descens amb esquís, el més llarg del planeta.

Gerald Salmina exhibeix els paisatges més imponents i salvatges en una formidable successió de magnífiques imatges, però també adreça les càmeres cap a la introspecció en les emocions dels expedicionaris: els dubtes i angoixes que precedeixen l’arriscat descens i la certesa i el coratge que els dóna el domini de la tècnica.

MOUNT ST. ELIAS s’ha convertit en un dels millors films del cinema de muntanya dels darrers anys, defugint els estereotips relacionats amb el dramatisme i l’heroïcitat tan habituals per submergir-se en el món interior dels protagonistes al temps que aclapara l’espectador amb l’inabastable bellesa de les muntanyes Wrangle. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada