Berge in Flammen (15/04/2010)


Alemània: 1931.
Producció: Atlas Film.
Director: Luis Trenker i Karl Hartl
Protagonistes: Luis Trenker, Lissi Arna, Claus Clauser, Luigi Serventi, Paul Graetz.
Duració: 97’

Durant la 1ª Guerra Mundial un batalló austríac format per habitants del Tirol del Sud entra en combat contra una unitat italiana que intenta dinamitar la fortificació dels germànics en un alt cim dolomític. Florian Dimai, guia de muntanya, combat allistat en la unitat tirolesa, el comte Artur Franchini és oficial de les tropes italianes, ambdós han escalat junts i es professen mútuament un gran apreci. La muntanya els ha unit i la guerra els separa ,amb tot el seu dramatisme i destrucció.

Rodada sota unes condicions extremes durant 54 dies d’hivern, Berge in flammen és una història de guerra i amistat situada en l’incomparable massís de les Dolomites, al temps que constitueix un interessant document sobre la vida rural en aquelles muntanyes a començaments del segle XX. Les escenes d’escalada mostren la precarietat del material i el perill que les técniques de l’época imposaven als alpinistes.

El mític director Luis Trenker va iniciar la seva llarga trajectòria amb aquest film en el que relata una part de les experiències que va patir com a combatent en les unitats de muntanya del front dolomític.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada