Passagers de l'Everest (19/03/2010)


França, 2004.
Producció: Odiseé Films.
Direcció: Pierre Dutrievoz.
Protagonistes: Pierre Dutrievoz, Cecile Pelaudiex
Duració: 67’

Al film Passagers de l'Everest no trobarem cap heroi sublim, ni batalles contra la muntanya, podria ser el simple relat d’una expedició a la via normal nepalesa de l’Everest on semblaria que tot està ja dit. En canvi Pierre Dutrievoz explica una auténtica història d’amor, en la que s’equiparen el vertígen de l’amor i el vertígen de la muntanya.

Pierre Dutrievoz, doctor en història de l’art i Cecile Pelaudiex, escriptora i artista, protagonitzen els seus propis personatges: Pierre i Lucille, en l’expedició de l’any 1990 al cim de l’Everest i segons el director: “en plena possessió dels seus mitjans alpinístics i artístics”. El fims es situa entre la ficció i el documental, com una posta en ficció de la mateixa realitat, una producció vital i sincera que s’ha d’entendre únicament des d’un sentit artístic.

Les imatges pertanyen a Jean Paul Maurice, director de fotografia de Breaking the Waves (Dir: Lars Von Triers) i de Himàlaia(Dir: Eric Valli) qui fa un excel•lent treball. Els emotius textes que acompanyen les imatges són obra de la mateixa Cecile Pelaudiex.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada