Touching the void (20/05/2010)


Regne Unit, 2003.
Producció: UK Film
Direcció: Kevin Macdonald
Duració: 107’

Dirigida per l’oscaritzat Kevin Macdonald, Touching the Void relata l’ascensió que van protagonitzar l’any 1985 els britànics Joe Simpson i Simon Yates a la remota paret Oest del Siula Grande, situat al massís peruà del Huay Huash, i el posterior i dramàtic descens d’en Joe Simpson després d’una caiguda en la que es fracturà una cama i quedà malferit. Simon es veurà obligat a tallar la corda que els uneix quan Joe cau dins d’una profunda esquerda. Joe viurà una odissea en la que salva la seva vida miraculosament.

El film està inspirat en el llibre “Touching The Void” publicat l’any 1989 que va esdevenir un gran best seller als països de llengüa anglesa i en el que Joe Simpson, llicenciat en filosofia, explica en primera persona la seva aventura. Simpson ha esdevingut posteriorment un dels millors articulistes i escriptors de muntanya.

Touching the void es pot incloure entre la millor cinematografia de muntanya de tots els temps, filmada amb grans medis i amb la participació de magnífics profesionals. Es tracta d’una pel•lícula imprescindible per a tots els afeccionats al muntanyisme

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada