Presentació

És molt habitual que els afeccionats al muntanyisme siguin emplaçats a contestar les mateixes qüestions: Per què practicar una activitat que pot ser perillosa i a la que és necessari dedicar tant temps i esforços? Per què pujar muntanyes? Respostes de grans personatges de l’alpinisme han quedat per a la història, George Mallory contestava “per què estan allà” , “per què sí” es manifestava amb contundència Sir Edmund Hillary.

No sembla possible donar explicacions a través de paraules ni argumentacions, en canvi l’aproximació s’ha de trobar des de les pròpies sensacions dels practicants, en la percepció personal de cada escalador, excursionista o simple espectador de la muntanya.

El cinema de muntanya és una eina per divulgar les motivacions i els sentiments dels muntanyencs, ja sigui amb la presència a la pantalla de grans paisatges, sigui per mitjà de la interpretació d’un actor o tal vegada per les explicacions d’un documental. Ficció i realitat s’uneixen per crear obres que busquen sorprendre i commoure l’espectador, per donar la resposta a aquells interrogants.

El CICLE DE CINEMA DE MUNTANYA vol donar a conèixer algunes de les millors obres de la cinematografia de muntanya, uns films que difícilment són accessibles en una sala de cinema. Alguns films descobreixen autèntica història com ‘Victoire sur l’Annapurna’, d’altres mostren profunds sentiments com ‘Passatgers de l’Everest’ i ‘Cinc dies i un estiu’, també hi ha lloc per al drama i l’heroisme de la guerra a ‘Berge in flammen’ i com , el moment de l’èpica del supervivent el trobem a ‘Touching the void’. Totes aquestes obres, tan diferents entre elles, tenen un comú denominador: cerquen les emocions de l’espectador.

El cicle de cinema està organitzat pel Centre Excursionista del Terri

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada