Five days, one summer (21/01/2010)


Estats Units: 1973
Producció: Warner Films
Direcció: Fred Zinnemann
Protagonistes: Sean Connery, Betsy Brantley, Lambert Wilson.
Duració: 97’

Douglas, un metge escocès de mitjana edat, arriba a un poble del Alps suïssos l’any 1932, per passar uns dies amb una bella jove (Kate), a qui presenta com la seva esposa, per iniciar-la a l’alpinisme. La felicitat inicial de la parella es veu enterbolida per una estranya melanconia. A través de diversos “Flashbacks” es descobreix que Kate no és la dona de Douglas, sinò la seva neboda.

Johann, el guia del poble a qui han contractat, sentirà una profunda atracció per Kate qui haurà d’esbrinar si ha de correspondre aquest sentiment.

Douglas i Johann inicien una perillosa ascensió a un dels cims propers mentre Kate els espera al refugi. Les hores passen i els dos homes no arriben a l’hora esperada. Es presenteix que algun accident pot haber succeït.

Es tracta d’un film singular del sempre correcte Fred Zinnemann ja que es tracta de la seva única incursió en temàtica de muntanya. Sean Connery interpreta el seu personatge amb la seva habitual eficàcia així com la resta d’actors, plenament convincents en els seus papers. La història es situa al bell mig dels impressionants paisatges del Piz Bernina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada