Victoire sur l'Annapurna (18/02/2010)


França, 1951.
Producció: RKO RADIO FILMS
Direcció: Marcel Ichac
Duració: 50’

Film que relata l’expedició francesa de l’any 1950 en la que es va aconseguir la primera ascensió a un cim de més de 8.000m: L’Annapurna, situat al Himalàia del Nepal.

Els expedicionaris: Maurice Herzog, Louis Lachenal, Jean Couzy, Lionel Terray, Gaston Rebuffat, Marcel Schatz, Jacques Oudout, Francis de Noyelle juntament amb el cineasta Michel Ichac, l’únic d’ells amb experiència en Himàlaia, van ser els components de l’expedició del Club Alpí Francés que van protagonitzar una èpica aventura per la supervivència en una època en què les expedicions extraeuropees representaven a tot un estat i els seus membres eren considerats herois nacionals.

La pel•lícula, filmada en unes duríssimes condicions, mostra el procés d’exploració de la zona i el descobriment dels pobladors que habiten la vall del Kali Gandaki, prèviament a que els expedicionaris prenguessin la decisió d’intentar l’ascensió de l’Annapurna. El moment culminant de la cinta està centrat en la mítica ascensió de Maurice Herzog i Louis Lachenal i l’accidentada successió de desgràcies que va afectar els protagonistes.

Victoire sur l'Annapurne és un gran document de la història del muntanyisme i al mateix temps un interessant testimoni de les cultures, avui en perill, dels pobles del Nepal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada